7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Další novou hráčkou Králova Pole je Srbka Bjanka Stojanović

Bjanka

 

Post univerzálky bude v nové sezóně zastávat kromě Američanky Allie Garland ještě jedna zahraniční hráčka  – Bjanka Stojanović ze Srbska. V Brně se s královopolským týmem zapojila do přípravy hned na začátku srpna, a postupně se tak seznamuje s hráčkami i novým prostředím. „V České republice vyrůstá řada vynikajících hráček, proto jsem moc ráda, že si zde v této sezóně mohu zahrát také," říká 19letá Bjanka.

 

 

 

Dosavadní kariéra:

2019-2021 ZOK Spartak (Srbsko)
2022-2023 UTE Budapest (Maďarsko) 
 
Výška: 188 cm, pozice: univerzálka

 

Jihomoravskou metropoli už tato srbská hráčka navštívila loni, protože se s maďarským týmem Budapešť, kde v uplynulé sezóně působila, zúčastnila v září 2022 turnaje Grand Prix Brno. „Loni jsme tu s Budapeští KP Brno porazily 3:1. Tenkrát samozřejmě nebyl čas na to, prozkoumat víc město a okolí, teď na to budu mít mnohem víc příležitostí. Chtěla bych toho v České republice vidět co nejvíc," usmívá se Bjanka.

Sezóna 2022/23 byla v Budapešti jejím prvním zahraničním angažmá. Srbsko se rozhodla opustit po studiu střední školy hlavně z toho důvodu, aby nasbírala co nejvíc zkušeností. „V řadě věcí se určitě ještě dokážu zlepšit, takže jsem ráda, že se letos budu moci volejbalově posunout tady v Brně. Velikou zkušeností pro mě bude také účast Champions League, je skvělé, že se KP Brno díky svým loňským úspěchům dostalo do tak prestižní soutěže," říká srbská univerzálka.

Před tím, než začala hrát Bjanka před sedmi lety volejbal, se ale věnovala úplně jinému sportu. „Šest let jsem dělala karate, ale tenhle sport je hodně násilný, proto mě rodiče přesvědčili, abych zkusila něco jiného. A volba padla na volejbal, do kterého jsem se zamilovala," přibližuje Bjanka. Kromě hraní volejbalu zvládá i studium na univezitě. „Studuji softwarové inženýrství, což mi zabírá hodně volného času. Když mi zbyde nějaká chvilka, ráda čtu nebo se scházím s kamarády," dodává.

 

Barbora Mertová

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT