7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Erik Nezhoda: Svou kůži nechceme dát v Rumunsku zadarmo

KP vs BLAI 12102023 8

 

Volejbalistky Králova Pole čeká tento týden další prověrka v Lize mistrů. Druhý kvalifikační turnaj této nejprestižnější evropské soutěže, který mělo původně hostit KP Brno, se nakonec kvůli financím přesunul do Rumunska. Svěřenkyně Erika Nezhody odstartují turnaj v úterý zápasem proti domácímu týmu CS Volei Alba Blaj, o den později změří své síly s belgickým družstvem Asterix Avo Beveren a ve čtvrtek vyzvou na souboj chorvatské mistryně z týmu Mladost Zagreb.

 

„Vyrážíme vstříc novému dobrodružství, protože podobný turnaj jsme na klubové úrovni ještě nezažili. Budeme hrát tři utkání s třemi mistrovskými týmy tři dny sobě. Všechny z nich zatím potvrzují svou formu z loňské sezóny a dominují ve svých soutěžích,“ uvedl před odjezdem do Rumunska hlavní kouč KP Erik Nezhoda„Do turnaje půjdeme s velkou pokorou. Své soupeře, a možná i sami sebe, chceme ale určitě překvapit,“ dodal.

Královo Pole si postup do druhého kvalifikačního turnaje Ligy mistrů vysloužilo před 14 dny doma výhrou nad španělským týmem Gran Canaria. Úvodního kola se kvůli ozbrojenému konfliktu v Izraeli zúčastnily jenom tři družstva, a tak k postupu stačilo pouze jedno vítězství. Do hlavní fáze Ligy mistrů už ale bude v Rumunsku zapotřebí zvítězit alespoň dvakrát. „Proti Španělkám jsme doma odehráli utkání nad své možnosti. Rádi bychom takový výkon zopakovali i v Blaji,“ řekl Erik Nezhoda.

Belgický tým podle něj opírá svou hru zejména o domácí hráčky a v jeho útoku vyniká holandská univerzálka Iris Vos. Podobně je na tom i Mladost Zagreb, který má v sestavě převážně chorvatské volejbalistky. Otazníkem zůstává, zda v rumunském týmu Alba Blaj nastoupí ruská univerzálka Bogumila Biarda, kterou Rumunsko nemohlo představit na turnaji v Brně. „Věříme, že naše forma poroste a minimálně s Chorvatskem dokážeme hrát vyrovnaně. Do Rumunska odjíždíme zdraví a v plné síle. Stále hledáme ideální rozložení sestavy mezi jednotlivé hráčky a posty. Nadcházející turnaj nám může hodně napovědět, která sestava je pro nás tou nejlepší,“ uzavřel Nezhoda.

Do hlavní fáze Ligy mistrů postoupí z kvalifikačního turnaje dva nejlepší týmy. Družstva, která se umístí na třetím a čtvrtém místě si zahrají evropský pohár CEV Cup.

 

Program druhého kvalifikačního turnaje Ligy mistrů v Rumunsku:

  1. října, 18:00 KP Brno-CS Volei Alba Blaj (Rumunsko)
  2. října, 15:00 KP Brno-Asterix Avo Beveren (Belgie)
  3. října, 15:00 KP Brno-Mladost Zagreb (Chorvatsko)

 

Barbora Mertová

Foto: Ivo Stejskal

 

 

 

 

  


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT