7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Zápas od zápasu se lepšíme, usmívá se Šárka Kubínová

Šárka Kubínová je dispečerem útočných akcí volejbalového KP Brno. To ona rozděluje na přihrávce míče a rozhoduje tak o tom, kdo bude zakončovat.

Jednadvacetiletá nahrávačka v loňské sezoně nakoukla do reprezentace a hovořilo se o jejím odchodu do mistrovského Prostějova. Teď ale Kubínová táhne brněnský tým vzhůru extraligovou tabulkou a vyhlíží k odvetě evropského poháru proti rakouskému Linci. „Evropská soutěž je taková lahůdka. Utečeme na chvíli z extraligy, ale je to spíš pro zviditelnění volejbalu,“ přemýšlí usměvavá volejbalistka.

 

Challenge Cup není tak prestižní jako Liga mistryň. Co pro vás tato soutěž znamená?

Evropská soutěž je taková lahůdka. Kdybychom ale uspěli, mohlo by začít chodit třeba víc diváků. Určitě ale tato soutěž volejbal zviditelní.

Na extraligu chodí zhruba tři stovky diváků. Není to málo?

Jsme hodně mladý a neznámý tým. Vždyť jsme ještě skoro juniorky, takže to beru. Minulý rok hrály za Brno známé a zkušené hráčky a návštěvnost byla někdy i menší. Myslím, že návštěvy jsou dobré.

Během deseti dnů jste teď odehráli čtyři utkání. Není tým unavený?

Zatím je to v pohodě. Uzpůsobujeme náročnějšímu programu tréninky, takže není problém.

V extralize se Brnu na začátku nedařilo. Teď už se tým chytil.

Děláme zatím dost chyb, protože se vlastně ještě sehráváme. Není to ještě to pravé ořechové. Chybí nám souhra v poli. Padají nám míče, které by rozhodně padat neměli. V útoku se ale zlepšujeme každým zápasem.

Co jste si říkala, když jste soutěž odstartovali trojicí proher?

Začátek sezony byl hrozný. Všichni jsme si po těch prohrách říkali, jejda, co to teda letos vlastně bude? Ale po výhře minulý týden nad Olympem už můžeme být spokojení, protože to byl v podstatě zápas o třetí místo.

Kromě Prostějova vás doma čeká také ještě silný Frýdek-Místek?

Na Frýdek si můžeme věřit. Nezahráli jsme u nich dobře, ale i tak jsme zápas dotáhli do tie-breaku. Mělo by to být vyrovnané.

Autor: Marek Těšík

Jsme rádi, že tímto rozhovorem vám může být představen nový spolupracovník našeho klubu, Bc. Marek Tešík, kterého dobře znají především pravidelní čtenáři sportovní rubriky Brněnského deníku.

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT