7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Snad se do reprezentace dostanu, doufá Julie Jášová

Dopadl poslední míč utkání s juniorkami ČR a konečný výsledek mohl každého příjemně potěšit. Dvaadvacetiletá brněnská volejbalistka se už ale nemohla dočkat sportovního volna. Ve třech týdnech dřela na palubovce hned v osmi zápasech. „Byli jsme po Frýdku hrozně rádi, že se vyhrálo. Měli jsme volejbalu už plné zuby. Chuť byla jen do prvního setu, potom už to vůbec nešlo,“ culilo se libero s reprezentačními zkušenostmi.
 
 
Po volnu vás čeká utkání  evropského Vyzývacímu poháru. Jak vnímáte postup do 3. kola?
 
Byl to velký úspěch. Ve třetím kole jsme poprvé. V Linci na nás jejich tým vlítl, ale naštěstí jim dlouho nevydržely síly. Přehráli jsme je a konec zápasu už byl uvolněný. Mohlo se vystřídat a bylo to v pohodě.
 
Čekalo se, že soupeř bude silnější. Nezklamal vás Linec?
 
Čekali jsme, že budou lepší, ale zároveň jsme taky počítali s výhrou. U nás jejich hráčky nebyly zvyklé na halu, protože v Brně je vysoký strop a všude spousta prostoru. To většinou není obvyklé a každého to rozhodí. V Rakousku už hráli o hodně líp.
 
Může se stát, že pokud odehrajete dobré zápasy i v další fázi soutěže, vytáhne si vás nějaký zahraniční klub? Podobně odešla z Brna Soňa Mikysková do Istres.
 
Nějaké kontakty máme a nabídky by mohly být. Vůbec ale nejde o to, že bychom mohli jít hrát do zahraničí. Musíme se prosadit tady v Brně a uhrát výsledky pro Brno, takže nad tím nemá cenu přemýšlet. Ale je dobře, že hrajeme v evropské soutěži, protože všechny holky se můžou ukázat.
 
Trenér Ondřej Marek se vrací k reprezentaci. Co říkáte této novince?
Věděli jsme, že ho svaz požádal. Pro nás to není problém a vnímáme to dobře.
 
Budete mít do reprezentace blíž?
 
(Kroutí hlavou) Tohle roli hrát nebude. V reprezentaci jsem sice byla, ale teď je úplně jiná situace. Třeba nový trenér Jiří Šiler ani nebude chtít dvě libera. Přesto doufám, že se tam dostanu.
 
 
Autor: Marek Těšík

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT