7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Když postoupíme, oslavy budou bujaré, směje se Sandra Onderková

Raz, dva, tři a z nizozemského Sliedrechtu náš tým dovezl jednoznačnou výhru 3:0. Ve Vyzývacím poháru tak našim děvčatům stačí k postupu mezi osm nejlepších týmů soutěže v domácí odvetě ve čtvrtek uhrát jediný set. Takto snadný průběh nizozemské mise zaskočil i kapitánku našeho áčka Sandru Onderkovou. „Měli jsme je dobře nastudované a jejich hru přečtenou, ale byl to nečekaně vydařený zápas. Letos určitě jeden z nejlepších,“ těšilo dvaadvacetiletou volejbalistku.

 

Výsledek 3:0 musel všechny zaskočit.

Bylo to překvapení úplně pro všechny, protože takto jednoznačný výsledek nikdo nečekal. To je pravda. Před zápasem by si na nás vsadil jenom málokdo. Nevěřily nám ani sázkaři. (směje se)

Utkání mělo mít hodně bouřlivou atmosféru. Bylo to tak?

Zápas měl být dost medializovaný, takže jsem čekal mnohem víc diváků, ale zase nějaká přehnaná atmosféra tam nebyla. Proběhlo to docela v klidu.

Odveta by mohla být už jenom formalitou.

To ne. Musíme na ně hned od začátku nastoupit a zatlačit na ně. Sliedrecht určitě není špatný tým, takže je nesmíme při odvetě podcenit.

Stíháte podobné úspěchy slavit?

Oslavy jsou, ale zrovna po utkání v Holandsku to moc nešlo. Cesta autobusem byla dlouhá a padla na nás únava. Když postoupíme, tak budou oslavy bujaré. Přesně nevím, co podnikneme, ale nemůžeme slavit moc dlouho a výrazně, protože potřebujeme odehrát další zápasy. (usmívá se)

Váš táta je velký brněnský fanda. Jak vítězství v Nizozemsku komentoval?

On má vždycky radost. Po zápase mi volal a gratuloval. Vždycky to roznese po celé rodině, ale to dělá asi každý táta, když se dceři v něčem daří. 

Ve čtvrtfinále Challenge Cupu by tým narazil na Vólero Curych nebo Galarasaray Istanbul. Přemýšlela jste už nad případným soupeřem?

Soustředíme se na Sliedrecht. Postup je hodně daleko a určitě to holky v hlavách nemají. Já nad tím taky nepřemýšlím, protože se ani neví, kdo vlastně z druhé dvojice postoupí, i když to vypadá spíš na Istanbul.

Kde je kouzlo současných úspěchů vašeho týmu?

Mladé holky ochutnaly, jaké to je vyhrávat. Hodně se otrkaly a poznaly, že to prostě jde. Jsme spolu taky zase o něco delší dobu, takže to na souhře musí být poznat.

Máte v kabině nějaký rituál?

Kolektivně žádný rituál nemáme, ale každá hráčka si vybrala svoji písničku a pouštíme si je před domácím utkáním na cédéčku. Holky určitě mají svoje individuální rituály, ale to nějak nesleduju.

Autor: Marek Tešík


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT