7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Jen aby nepřišel volejbalový pád, nechce se přeceňovat Vendula Straková

Představte si, že vám je osmnáct let a jste ve svém oboru nejlepší. Výborná představa, ne? Dobře. Pro příklad Venduly Strakové je tato idea hodně přetažená do extrému. Přesto naše mladá univerzálka sbírá smeč za smečí body do tabulky extraligové produktivity s tak železnou pravidelností, že je v tomto ohledu nejlepší volejbalistkou soutěže. Druhá v pořadí Tereza Vanžurová z pražského Olympu ovšem v této tabulce nemá započítány všechny odehrané sety. „Holky z týmu ani kamarádi mi tenhle ukazatel nepředhazují. Akorát se nějaká čísla vždycky dočtu v médiích, ale jinak to vážně nesleduji,“ nenechá se sympaticky Vendula přehnaně chválit.

 

 

 

Víte vůbec, že jste nejproduktivnější hráčka soutěže?

Tuhle tabulku pravidelně nesleduji. Kouknu se tam maximálně jen po zápase na aktuální statistiky. Nechci se přeceňovat a zbytečně si připouštět nějaký tlak. Mám strach, abych nevyletěla nějak rychle na špičku, protože by mohl přijít stejně rychlý pád. Bojím se, že přijde čas, kdy mi volejbal tolik nepůjde.

Před týdnem jste prožila proti Olomouci za rozhodnutého stavu po dlouhé době utkání na lavičce. Nebyl to nezvyk?

Prožila jsem si ten zápas úplně v pohodě i na lavičce, vůbec mi to nevadilo a už vůbec jsem tím nebyla šokovaná. Bylo dobře, že hrály všechny holky.

Stíháte se od nahuštěného volejbalového programu odreagovat?

Volejbalu je teď v lednu vážně hodně, ale já se zase odreaguji ve škole. Volejbal a škola jsou takové dvě síly, které působí proti sobě, takže zatím nejsem unavená ani z jednoho.

Vážně nejste unavená ani z jednoho?

No, když už sedím ve školní lavici moc dlouho, tak si uvědomuji, jak moc mám volejbal ráda a už se zase vidím na tréninku. Někdy je to zase naopak, že by mi pomohla volejbalová pauza, ale to samozřejmě nejde. Navíc, když už je člověk na pravidelný sport zvyklý, tak se od toho nejde jen tak odloučit.

V Challenge Cupu vás čeká Galatasaray Istanbul. Vy jste už v Turecku hrála, že?

V Turecku jsem byla s reprezentací na kvalifikaci. Bude to hodně těžké kvůli fanouškům. Člověk ani neslyší spoluhráčky, protože Turci jsou strašně hluční a výbušní. Zase oproti fanouškům u nás v hale…(nedokončí)

Nechybí vám na volejbalových výjezdech nějaký výlet za kulturou?

Když jsme byli ve Sliedrechtu, tak nás město ani nelákalo, protože jsme bydleli u průmyslové zóny. Do Istanbulu bych se podívala ráda. Ve čtvrtek po utkání máme chvilku času, tak snad nějaký výlet podnikneme a uvidíme víc než jen halu a letiště. Taky si beru určitě nějaké filmy.

Autor: Marek Těšík


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT