7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Bude to obtížná série, říká kouč Marek

Trenér Ondřej Marek opět po roce protáhl brněnský ženský volejbal mezi čtveřici nejlepších týmů extraligy. S hodně mladým týmem a se třemi zkušenějšími oporami na nahrávce, bloku a liberu se našemu kouči letos podařilo vyválčit už mnoho těžkých bitev. Od středy jeho družstvo ale čeká letošní nejlákavější výzva. V boji o finále extraligy naše děvčata narazí na Frýdek-Místek.

 

Váš tým byl ve čtvrtfinále proti Ostravě ve dvou ze třech zápasů dost nervózní. V postupovém utkání už ale bylo vše v pořádku.

Spadlo to z nás asi až v Ostravě, kde jsme podali nejlepší výkon za poslední dobu. Martina Bradáčová nahradila Páju Rozkydálkovou, které se ve čtvrtfinále příliš nedařilo. Na bloku vypadla Ivona Svobodníková, kterou trápila viróza. Dobře ji zaskočila Širůčková. Povedlo se nám do utkání dobře nastoupit a holky byly ve hře jistější. Chytily se přihrávce i na útoku. Celkově to byl klidnější a stabilnější zápas.

Překvapila vás v něčem Ostrava?

V Brně hrála bez zábran. Neměla, co ztratit. Asi jsem čekal, že čtvrtfinále bude lehčí. Možná nás svázala role favorita, ale doufám, že teď už budeme klidnější a nervozity se zbavíme.

Čeká vás Frýdek-Místek. Kdo bude favorit semifinále?

Šance jsou asi padesát na padesát. My můžeme jen překvapit. Bude záležet na momentální formě. Větší tlak bude možná na Frýdek, který má zkušenější kádr.

S Frýdkem máte letos absolutně vyrovnanou bilanci 2:2 na zápasy a 10:10 na uhrané sety.

Ano. Bude to obtížná série. Zkusíme využít v prvních zápasech domácího prostředí. Stylem hry nám Frýdek v poslední době seděl. V tomhle je to schůdný soupeř. Do hry se jim ale vrátí blokařka Jana Šímová, takže budou zase silnější.

Autor: Marek Těšík


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT