7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Frýdek neměl vítězný hlad, tvrdí Svobodníková

Velké překvapení. Jinak se asi výsledek zápasu 2. kola extraligy mezi naším týmem a Frýdkem – Místkem nedá nazvat. Brněnská jednoznačná výhra 3:0 zaskočila trenéry, třístovku diváků v hale i hráčky. I naše blokařka Ivona Svobodníková se musela nad víkendovým duelem pozastavit. „Připadá mi, že Frýdek nemá loňskou bojovnost,“ krčí rameny Ivona.

 

 

Čekala se velká bitva, jenže jste vyhrály lehce.

To teda jo. Výsledek nás zaskočil. Vždyť to měl být těžký zápas třeba na pět setů. Dobře jsme servírovaly, což nás teda taky zaskočilo. Třetí set jsme musely zdramatizovat (smích). Ne, vážně. Díky za dva body, které jsme získaly dost hladce. Jsme za výhru rády.

Nezdálo se Ti, že Frýdek působil odevzdaně?

Z Frýdku máme vždycky obavy. Na pět setů s tímto soupeřem hrajeme běžně. Připadá mi, že Frýdek nemá loňskou bojovnost. Nemá po vítězství ten správný hlad. To se ale může změnit.

Jsou Sokolky slabší než loni?

Myslím si, že Frýdek oslabil. Odešly jim zkušené hráčky, které tým držely v dramatických chvilkách. Konečné balony teď zbytečně vyhazují, což se loni nestávalo.

Přes jednoznačný výsledek jste několikrát ztratily vysoké vedení. Proč?

Hraje se nám s pětibodovým náskokem lépe a v klidu. Za takového stavu ale existuje riziko, že se ukolíbáme. Cítíme se podstatně lépe, než třeba v Českém poháru, kdy se nám to stávalo často. Jenže tuhle chybu jsme zase zopakovaly i teď.

Dá se hraní na vlnách odstranit?

Ano, jenže to je riziko ženského volejbalu. Když má tým náskok a měl by hrát lehce, nechá se naopak rozhodit a neudrží koncentraci. Když se nebojuje i za jistého náskoku, je to začátek problémů.

Letos se extraliga hraje jen jednou týdně. Není škoda, že jste si nezahrály víc soutěžních setů?

Znervóznily bychom. Třeba za stavu 1:1 na sety se znova kousneme, ale kdyby Frýdek zlomil řekněme napínavou koncovku třetího setu, vzal by nám sílu. Třetí set jsme už chtěly na jistotu uhrát.

Autor: Marek Těšík


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT