7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Gorniczu můžeme porazit, tvrdí Širůčková

Na naší palubovce brněnské volejbalistky v letošní sezoně soupeřkám připravily už potřetí pořádný výprask. Všechny domácí duely náš tým vyhrál 3:0. O víkendu musel stejnou porážku skousnout i pražský Olymp. Co si o výsledku myslí Anna Širůčková? A jaké vyhlídky naše družstvo čekají v odvetě CEV Cupu s týmem Dabrowa Gornicza? Devatenáctiletá blokařka se soupeřek nebojí. „Máme na víc. Myslím, že klidně můžeme i vyhrát,“ říká odhodlaně.

 

 

 

 


Čekala jsi s Olympem výsledek 3:0?

Určitě ne. Měla to být velká bitva. Nikdo nečekal, že vyhrajeme takhle hladce. Dodržely jsme všechno, co jsme si předsevzaly.

Čím jste soupeře přehrály?

Pomohlo nám, že jsme nasbíraly málo nevynucených chyb, s čímž jsme hodně spokojení. Navíc nám skvěle vyšel servis a daly jsme dost es. Nevyšel vám úvod první sady.

Ležela na vás deka ze středeční prohry v CEV Cupu?

Nemyslím si, že by na nás ležela pohárová prohra. Nedostaly jsme se do zápasu optimálně, ale po prvních osmi bodech jsme už hrály dobrý volejbal.

Hraješ oproti loňské sezoně v základní sestavě. Jak se cítíš?

Je to pro mě velká změna, ale necítím se na palubovce nesvá kvůli tomu, že jsem loni tolik nehrála. Mám sice méně herních zkušeností, ale všechno můžu dohnat.

Proč jsi vystřídala Sandru Onderkovou na bloku?

Zranila se Vendula Straková a Martina Útlá byla s reprezentací. Tým neměl dostatek smečařek a Sandra je na smeči šikovná. Proto se posunula a už nám tento systém zůstal.

Ve středu vás čeká odveta poháru s Dabrowou Gorniczou. Jaký čekáš zápas?

Nepředvedly jsem doma dobrý výkon. Máme na víc. Myslím, že klidně můžeme i vyhrát. Polky nepodaly zázračný výkon. Když budeme dobře servírovat, tak soupeřky odtáhneme od sítě a zápas může dopadnout dobře.

V Polsku chodí na volejbal i tři tisíce diváků. Nebojíš se atmosféry?

Zažijeme velkou změnu. V naší hale atmosféra chybí. Před bouřlivým publikem jsme hrály jenom loni v Istanbulu.

Vnímáš, že v týmu soupeře hrají dvě české reprezentantky?

To člověk nevnímá. Jsou to výborné volejbalistky a je jedno, jestli jsou z české reprezentace nebo odjinud.

Autor: Marek Těšík


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT