7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Nesmíme se stresovat, ví Vendula Straková

Vendula Straková se snad už definitivně vrátila do loňské formy. Ještě na podzim se trápila se zraněním kotníku, které si přinesla z předsezónní přípravy. Už v duelech Vyzývacího poháru proti Sofii v útoku zářila a teď proti belgickému Charleroi stoupající výkonnost potvrdila. Jenže ani složené míče devatenáctileté univerzálky porážce 1:3 v prvním duelu nezabránily.

 

 

 

 


Kde se stala chyba?
Chyběl nám klid. Soupeře jsme vždycky dotáhly, ale hned jsme zase nakupily spoustu chyb.

Zápas ovlivnila koncovka prvního setu, po které jste se nemohly probrat?
Přesně. Charleroi nám po několika chybách uteklo i na konci prvního setu. Oproti belgickým zkušeným hráčkám nám chybí jistota.

Ty jsi sehrála jeden ze svých letošních nejlepších zápasů.
Volejbal je přece týmová práce. O dost lepší pocit mám, když se daří všem a vyhrajeme. O jedné hráčce to přece není.

V klíčových momentech jste působily křečovitě. Proč?
Jasně. Byly jsme v prvním a ve druhém setu jaksi ve stresu. Když jsme posledně hrály s Prostějovem, byly jsme v klidu a mohly jsme v pohodě bojovat svojí hrou. Přesně na tuhle vlnu jsme se zkusily naladit do vítězného třetího setu, což nakonec vyšlo. Ve čtvrtém setu se nám tohle rozpoložení zase vytratilo.

Soupeř dokonale věděl, kdy hru rozložit timem a které zóny hlídat v obraně. Překvapilo tě, jak bylo Charleroi připravené?
Informace si může sehnat každý o každém. Máme v podstatě podobnou hru ve všech zápasech. Belgičankám zápas nevyhrálo, že nás měly nastudované. Nám nevyšla naše taktika na jejich důležitou hráčku Ivanovičovou. Nepovedlo se nám ji ubránit, i když jsme se na ni poctivě připravovaly.

Co bude platit v odvetě?
Musíme se vyvarovat slabších úseků, kdy nám soupeř odskakuje. Když jsme potom začaly soupeřky dohánět, stálo nás to zbytečně moc sil. Když budeme držet bodově krok a hrát svoji hru bez stresu, může uspět.

 

Autor: Marek Těšík


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT