7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

S Olomoucí musíme hrát bez chyb, ví Ivona

 Po splněné povinnosti si naše volejbalistky pekelně oddechly. Ve čtvrtfinále Uniqa extraligy jsme sice Frýdek – Místek porazili 3:0 na zápasy, jenže výsledek vypadá hladce pouze na papíře. Sokolky nás trápily hlavně v prvním a třetím duelu, který jsme naštěstí vyhráli 3:1 a postoupili jsme do semifinále, kde nás čeká Olomouc. Naše blokařka Ivona Svobodníková doufá, že malou krizi náš tým ve čtvrtfinále zahnal.

 

Opět jste ve Frýdku stahovaly náskok soupeře. Jaký byl rozhodující zápas?
Připadalo mi, že až na čtvrtý set jsme všechny byly jaksi zaskočené a bez života. Nehrály jsme svůj volejbal a první set nám Frýdek sebral. Přidaly jsme potom na servisu a hned byl zápas o něco lehčí. Jenže Frýdek se nás celé utkání držel a my jsme hrály ideálně a v pohodě jen ve čtvrtém setu, kdy soupeř neměl šanci. Nebyl to prostě ideální den.

Neměla jsi za stavu 0:1 strach, že utkání míří znovu do tie-breaku?
Neměly jsme strach, ale spíš takový pocit, že teď už vážně musíme zabrat, protože zápas se sám nevyhraje.

Proč byla série s Frýdkem utrápená?

Dobrá otázka. Možná proto, že sezona je už dlouhá a někdy dochází hlavně psychické síly. Potom musíme zabrat jako tým. Trenér tvrdil, že čtvrtfinále je vždycky nejtěžší. Teď doufáme, že náš volejbal už v semifinále bude zase lepší.
 
Čeká vás Olomouc, která se ve čtvrtfinále vyřádila na Přerově. Je to ukazatel stoupající olomoucké formy?
Myslím, že kdybychom hrály s Přerovem, budou naše výsledky taky lepší. I když možná taky ne. Frýdek byl opravdu hodně nepříjemný. Olomouc bude navíc extrémně těžký soupeř. Musíme hrát bez sebemenších chyb.
 
Dolehne na Hanačky fakt, že jste je v základní části extraligy dvakrát porazily?
Bohužel se nehraje na to, co bylo. Olomouc se zlepšila a nedá nám nic zadarmo. Vzhledem k předchozím výsledkům ovšem máme o něco navrch. Dvě prohry asi v podvědomí mají, ale vím, že si na nás věří. Navíc hrajeme hned za týden. Chtělo by to pár dní pauzu na uklidnění stresu.

Co na Olomouc platí?
Na Olomouc platí tvrdý servis. Jen tak máme šanci odbránit jejich útok. Když si dobře přihrají, jsou nebezpečné a těžko se brání. Olomouc je nevyzpytatelná a má šikovné útočnice.

Autor: Marek Těšík

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT