7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

7 + 1 Ondry Marka aneb trenérovo zamyšlení nad sezonou

 O bronzu…
Jsme spokojení, protože máme medaili. To byl náš cíl už před sezonou. Kdyby mi v listopadu někdo řekl, že skončíme třetí, bral bych výsledek všema deseti. Holky si medaili za tvrdou práci zasloužily. Sezona byla výborná. Bohužel jsme se nepotkaly s ideální formou v závěru roku. Poslední dva týdny mi přinesly určitě nejobtížnější období v kariéře. Musím holky pochválit. Sérii s Olympem zvládly dobře.


O zpackaném semifinále…

Zůstalo ve mně velké zklamání. S vyřazením v semifinále jsem se nevyrovnal. Nevadí mi prohra, ale styl jakým jsme prohráli. Olomouc nás neporazila. My jsme se porazili sami. Vedení 2:0 na zápasy nás uchlácholilo. Sérii s Olomoucí jsme hráli 398 a 398 na míče. To je hrozně vyrovnané. Rozhodly maličkosti.


O brněnských chybách…

Všichni jsme se unáhlili. Po dvou vyhraných zápasech s Olomoucí jsme si mysleli, že finále získáme. Začali jsme předem domlouvat termíny finálových zápasů s Prostějovem. To musíme objektivně přiznat. Chtěl jsem, aby se to nedostalo mezi holky, ale informace pronikla na internetu ven. To nebylo dobře. Chyby udělalo vedení, trenéři i hráčky. Teď už víme, že některé věci musíme řešit příští rok jinak. Začnu víc pracovat s druhou šestkou. Musím s holkami víc mluvit, víc je zapojovat do hry. Tuto chybu beru vyloženě na sebe. Člověk se stále učí.

O své statistice…
Před třetím zápasem v semifinále jsem měl v součtu čtvrtfinálových a semifinálových zápasů na lavičce Brna bilanci 17:0. Bál jsem se na to před odvetami myslet. Po Olomouci mám statistiku 17:3. Jsem hodně zklamaný a blbě jsem porážku kousal. Doma jsem o play off pořád přemítal a přemýšlel jsem, co dělám špatně. Beru to jako obrovskou zkušenost. Poučím se z vlastních chyb.

O kádru…
Nemyslím si, že by nám v play off chyběla nějaká jedna zkušenější hráčka do hřiště. Spíš nám všem chybělo víc zkušeností. Máme mladý kádr a některé věci ve hře jsme neodhalili včas. Musíme na sobě před další sezonou tvrdě pracovat. Holky jsou poctivé, takže se důkladně připravíme.

O volejbalovém elánu…
Možná se na nás koncem sezony projevila únava. Odehrály jsme v součtu s evropskými poháry a českou soutěží nezvykle hodně utkání. Nevím, jestli to bylo víc únavou, nebo naším uspokojením. Olomouc každopádně měla do volejbalu větší chuť.

O úrovni extraligy…
Extraliga byla vyrovnaná. Loni takovou úroveň neměla. Šestka nejsilnějších týmů, vyjma Prostějova, mohla porazit každý každého. Frýdek ve čtvrtfinále ukázal, že je hodně nebezpečný. Vždyť si v prvním duelu proti nám vytvořil mečboly. Přerov měl problémy s nahrávačkou a Slavii odešla v důležitých zápasech forma. Přesto doufám, že si extraliga udrží stejnou a vyšší úroveň i za rok. Český volejbal to potřebuje.

O reprezentačním létě…
Převzal jsem áčko juniorek od Aleše Nováka. Čeká nás příprava před kvalifikací na mistrovství světa v Peru. Ve skupině se v Chorvatsku potkáme s domácím týmem, Rumunskem a Belgií. V srpnu se přidám k ženskému áčku, které bude mít soustředění i v Brně. Stihnu tak i přípravu svého brněnského týmu. Naše holky začnou přípravu 16. května s Radimem Vlčkem, ale půjde spíš jen o regeneraci. Část holek bude s juniorskou a část se seniorskou reprezentací. Do toho holky stíhají školní povinnosti. Snad všechno zvládnu já i ony.

Autor: Marek Těšík

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT