7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Svobodníková: Postup? Jen jestli se probereme

Ivona Svobodníková
Po prvním utkání s Branikem Maribor naše volejbalistky vypadaly sklesle a naštvaně. Utkání si jim příliš nepovedlo a s přijatelným soupeřem prohrály 2:3. Odveta nás čeká ve středu od šesti hodin večer ve Slovinsku. V případě jakékoliv výhry si vybojujeme rozhodující zlatý set. Jakákoliv porážka nám v CEV Cupu vystaví stopku. Nad pohárovými boji s Mariborem přemýšlela blokařka Ivona Svobodníková.

Jaký byl první zápas z tvého pohledu?

Nechápu, jak můžeme vypustit tolik míčů. Hrajeme CEV Cup. To je přece pocta. Jak může spadnout balon na zem a hráčka za ním neletí? Nerozumím tomu. Jsem fakt naštvaná. Musíme dostat od trenérů neskutečně vynadáno. Musí nás seřvat.

Trápily jste se na útoku. Proč?

Maribor super bránil. Fajn. Jenže to nás neomlouvá. Nedokážeme složit míč na jedné ruce. Z deseti míčů bez bloku nebo s jednoblokem musíme bodovat aspoň v půlce případů. Jakkoliv. To jsou základy. Prohra mě strašně štve. Měly jsme na soupeře. Když nebodují smečařky, Vinci na nahrávce může pinkat balony zleva zprava a nic nám nepomůže. Byl to hrozný zápas.

Těžko jste bránily slovinskou smečařku Moniku Potokarovou...

Je šikovná. Dokáže balon vymést až na zem. Nesložily nám šílené množství míčů. S jejich čísly se dalo hrát. Jenže bez vlastního útoku jsme bez šance.

Můžete postup v Mariboru vybojovat?

To nevím. Neznáme tam prostředí, těžko říct, jací jsou v Mariboru fanoušci. Teď navíc nemáme stabilní výkony, takže se musíme rvát o každý míč. To jsme v prvním utkání nedělaly. Když nám volejbal nejde, jedině bojovností si pomůžeme.

Co bude rozhodující?

Zápas bude o štěstí a o tom, jestli se probereme. Kdybychom napoprvé v klidu vyhrály 3:1, pojedeme do Slovinska v pohodě. Teď jsme se dostaly pod tlak. Neumíme hrát v napětí. V takovém případě nám volejbal nejde.

(autor: Marek Těšík


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT