7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Teď se ukáže, jaký jsme tým, upozorňuje Radim Vlček

Vlček
Asistent trenéra našeho ženského áčka Radim Vlček přemýšlí nad postupovou nadějí mezi první extraligovou pětku, o úterní porážce 0:3 v Českém poháru s pražským Olympem a o tom, co naší hře na palubovce v klíčových momentech sezony zatím chybí. 

Zdá se, že Olymp je pro Brno letos nepřekonatelný soupeř.

Zatím to tak asi je. Olymp je momentálně lepší. Má tři výborné útočnice a naše holky jejich kvalit nedosahují. Nám nezbývá nic jiného, než na sobě tvrdě pracovat.

Ve všech důležitých duelech v koncovce lacino ztrácíte dvě tři výměny. Kde je problém?

Uděláme v důležitých momentech třeba dvě chyby. Tým musí dát výkonu něco navíc. Je mi líto, že se holkám stoprocentně nedaří. Když vidím, že soupeř je lepší, vložím do hry nějakou nadstavbu ze sebe. Doufám, že do play off zamakáme natolik, abychom i Olymp mohli potrápit.

Jak se tým cítí týden po vyřazení z Poháru CEV?

Nálada se už zlepšila. Dva sety holky hrály výborně. To si zapamatují. Hůř jsme se cítili minulý týden po prohře na Slavii. Tam jsme si pár věcí vyříkali a létala ostřejší slova. Padly i nějaké slzičky, ale to ke sportu patří. Pokud se nechceme smířit s průměrem, musíme k volejbalu přistupovat tvrději a pracovat důsledně.

Tým nejde od výhry k výhře jako loni a předloni. Mění se vaše úloha v napjatější atmosféře?

Pro mě se nic nemění. Úkoly mám pořád stejné. Snažím se k práci přistupovat s nasazením. Raději bych zažil zase povedenou sezonu, kdy se vyhrává častěji. Na druhou stranu teď se teprve ukáže, jaký jsme tým, a jak zvládneme situaci, kdy se tolik nedaří. Uvidíme, jestli se všichni v klubu dokážeme podržet. Eventuální úspěch na konci takové sezony je cennější, než bronz v roce, ve kterém jsme měli na finále.

Na pět postupových míst do první nadstavbové skupiny se tlačí sedm týmů. Jaké jsou brněnské šance?

Zvládly jsme o víkendu utkání s Frýdkem, které snad znamená odrazový můstek pro postup do první pětky před play off. Soustředíme se na zápasy, které musíme zvládnout. Počítali jsme s Ondrou naše možnosti. Zatím je plán jasný. Když vyhrajeme v Ostravě, ve Šternberku a doma porazíme Přerov, snad nám body vystačí na první pětku. Potom se uvidí, v jaké pozici se dostaneme do play off.

Za vámi číhá Olomouc, Slavia, Frýdek-Místek a Přerov. Kdo je nejnebezpečnější?

Nebezpečí vidím všude. Ještě před soubojem s Frýdkem jsme vyhlašovali, že hrajeme stěžejní utkání. Sice jsme vyhráli, ale zase přišla další komplikace. Přerov vyhrál nad Olomoucí. Družstva si body berou navzájem. Týmy na třetím až sedmém místě extraligové tabulky jsou letos extrémně vyrovnané.


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT