7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Vzaly jsme tréninky za správný konec, líčí Pavla Vincourová

Pavla VincourováVánoční svátky jsou za námi a klíčová část základní části Uniqa extraligy je naopak před námi. Kvůli nevýrazným výkonům a prosincovým porážkám trenéři našim děvčatům naordinovali extra tréninkové dávky i přes vánoční pauzu. Pavla Vincourová si i okleštěné volno užila a ví, že volejbalová dřina je před důležitým bojem o postup mezi nejlepší extraligovou pětku potřeba. „Pokaždé, když něco neklape, tak si problém hned vyříkáme. To jsme udělaly i před Vánoci. Teď se koukáme dopředu,“ povídá Vinci.

Zaskočily tě tréninkové jednotky přes svátky?

 Nečekané tréninky nás nenaštvaly. Měly jsme mít volno, na které jsem se těšila, ale bohužel to potřebujeme. Podzimní výkony nebyly v pořádku. Trenéři nám dávají docela zabrat, tak snad námaha něčemu po svátcích prospěje.

V čem byl na podzim problém?

Jsme hrozně mladý tým. Každý občas klopýtne a nám se to na podzim několikrát stalo. Mrzí mě třeba dvě porážky s Mariborem. Alespoň jednou jsme měly vyhrát. I tak jsme nasbíraly zkušenosti, které se nám hodí. Vzaly jsme teď tréninky za správný konec a snad jsme na zbytek extraligy pořádně připravené.

Užila sis vůbec vánoční svátky?

Jasně. Za pár dní klidu jsem ráda. Pomohly mi. Minulý rok byl ve větší pohodě a pro mě jednodušší. Máme i teď skvělou partu, takže komplikace zvládneme.

Co teď vymyslíte do zbytku základní části extraligy?

Potřebujeme do zápasů vletět naplno, s chutí a s volejbalovým životem. Pokaždé, když něco neklape, tak si problém hned vyříkáme. To jsme udělaly i před Vánoci. Teď se koukáme dopředu.

Cítíš teď větší zodpovědnost za výsledky?

Moje pozice se oproti loňsku změnila. Nejsem nejmladší a mé slovo platí. Mám větší zodpovědnost za výsledky, ale tu má každý sportovec vždycky

(autor: Marek Těšík) 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT