7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Je to teprve první cíl, krotí euforii Ivona Svobodníková

Svobodníková
Víkendovou výhrou 3:0 nad Přerovem jsme potvrdili postup do první nadstavbové skupiny. Se třiceti body skončíme nejhůř na pátém místě po základní části. Lví podíl na klíčové výhře měla Ivona Svobodníková. Dvacetiletá blokařka si připsala deset bloků a celkově šestnáct bodů. To je na středovou hráčku během tří setů úctyhodné číslo.

 

 

 

 

 

Extrémně se ti dařilo. Máš ze své hry nejlepší letošní pocit?

Těžko říct. Sama se divím. Ondra nám říkal, koho máme přednostně bránit, ale moje zápasy s Přerovem jsou zakleté. Nevede se mi proti nim. Nevím, jak se mi na bloku povedlo takhle vysoké číslo. Naši hru v poslední době stabilizovala Terka, i když samozřejmě pár chyb taky udělá. Na to má ovšem právo. Přináší klid a rozvahu. Proto jsme hrály všechny dobře. Tlačily jsme servisem, což mě překvapilo. Poslední dobou neservírujeme moc dobře. Rozehrála se Romana Staňková a soupeřovy blokařky si hodně hlídaly nás na středu. Naše smečařky tak mohly skládat míče.

Ulevilo se ti, když jste splnily cíl a postoupily do první pětky?

Máme cílů víc a teď jsme splnily teprve ten první postupný. Většina je před námi.

Měly jste nejspíš poslední šanci bodovat. Cítila jsi tlak?

Měla jsem obavy. Už jen proto, že se mi proti Přerovu běžně nedaří. Byly jsme hodně pod tlakem. Prostě jsme musely vyhrát. Překvapilo mě, jak moc Ondra vítězství chtěl. Trenéři nám kladli na srdce, že vyhrát prostě musíme. Docela se divím, jak lehce jsme zápas zvládly. Nevěřila jsem, že vyhrajeme v pohodě 3:0.

Vyhovuje ti hra pod tlakem?

Popravdě ani nevím, co mi vyhovuje, ale celkově je pro nás jako tým tlak problém. Teď aspoň nebylo jasné, že jsme favorit.

Byl to letos nejobtížnější zápas?

Ano. Asi byl. Nevím, jestli jsme formu dobře načasovaly, nebo je to jen naše klasická vlna, kdy se nám jednou daří a jednou ne. Nechám se překvapit.

Na utkání přišlo asi o dvě stě diváků víc než běžně a atmosféra byla živější.

To je pravda. Už při rozcvičce byla hala dobře zaplněná a říkaly jsme si s holkama, že přijde dobrá návštěva. Vedení nám udělalo reklamu, lidi přišli a hodně nám pomohli. Děkujeme.


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT