7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Olomouc je nejdůležitější, ví Ivona Svobodníková

Svobodníková
Naše volejbalistky čeká ve čtvrtek jeden z vrcholů nadstavbové části extraligy. Přivítáme tradičního rivala s Olomouce. Nám patří v pětičlenné tabulce čtvrtá příčka s 32 body. Hanačky jsou páté o jen o bod zpět. Blokařka a tahounka našeho týmu Ivona Svobodníková upozorňuje na silné olomoucké bloky. Uchlácholení z postupové euforie ve Vyzývacím poháru odmítá.

 

 

 

Olomouc musíte porazit. V čem je tento soupeř silný?

S Olomoucí chceme určitě získat cenné tři body. Proto se musíme na zápas skvěle připravit. Olomouc má výbornou obranu na síti, ale my máme teď trošku výhodu. Hrály jsme evropský pohár proti Oděse, která má také vysoké středové hráčky a dobře brání blokem. Myslím, že se s takovou obranou umíme dobře vypořádat.

Olomoucká obrana je silnější než útok?

Má silný útok. Myslím ale, že Olomouc nemá tak kvalitní útočnice, aby skládala v pohodě míče i ze všech těžkých pozic. Musíme si proto hru ulehčit dobrým servisem, který soupeřky odtáhne od sítě.

V nadstavbě se hraje se Slavií a Olomoucí jen o třetí místo. Je těžké soustředit se jen dva domácí a dva venkovní zápasy?

Olymp a Prostějov jsou obtížní soupeři. Uvidíme, jak se zápasy vyvrbí. Třeba utrhneme aspoň nějaký set. Nejdůležitější je pro nás ovšem je opravdu Olomouc a Slavia. Trenér nás upozornil, že pořád ještě můžeme před play off skončit i třetí.

Proto byla podstatná výhra 3:2 v minulém kole v Praze.

Ano. Výhra nad Slavií je hodně důležitá. Těší nás u srdce, že jsme vyhrály v obtížném prostředí. Na Slavii se hraje těžce a nejhůř ze všech týmů v extralize.

V jaké náladě jsi ty a tým po postupu do čtvrtfinále Vyzývacího poháru?

Jsme s holkama v pohodě a v dobré náladě. Pořád máme v tréninku co zlepšovat. Jsme strašně rády za výhru v Oděse a za postup do dalšího kola poháru. Pořád to ovšem nic nemění na faktu, že teď musíme nutně zabrat v extralize. Žádné polevení a uchlácholení pohárem nesmí přijít.


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT