7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Pocit? Jako když Sparta porazí Barcelonu

Ondra Marek
Kouč Ondřej Marek dosáhl v týdnu nejspíš svého největšího dosavadního úspěchu v roli trenéra. Spolu s Radimem Vlčkem dovedl naše děvčata k vítězství v prvním duelu čtvrtfinále Vyzývacího poháru nad Lokomotivem Baku. Náš tým vydřel výhru 3:2 a do odvety za týden pojede s klidnou hlavou. Naopak favorizované Baku má nůž na krku.

 


Jaké jsi měl pocity hned po utkání?

 Cítil jsem se trošku, jako kdyby Sparta porazila Barcelonu. Ne, teď vážně. Je to hezké, ale pořád jde jen o dílčí úspěch. Nesmíme se toho namlsat a pořád dál pracovat.

Má se vás teď před sobotou po takovém výkonu bát i Olymp Praha?

Teď by se nás měl bát i Prostějov. To je samozřejmě velká legrace. Prostějov je úplně jinde. Teď bude zajímavé, jak často jsme schopní výkon proti Baku zopakovat i v jiných zápasech.

Kdy jsi uvěřil, že skutečně Baku můžete porazit?

Nevěřil jsem dlouho. Holky už na konci tie breaku začaly juchat, ale já jsem je krotil. Bál jsem se, ať si přehnanou euforií skoro vyhraný zápas neprohrajeme na poslední chvilku. Snažil jsem se kočírovat i koncovku.

Nezklamal tě trošku tým Lokomotivu?

Trošku nás podcenil. Pravidelně skládala míče jen Nancy Metcalfová. Ostatní spoluhráčky jí moc nepomohly. Bál jsme se jejich středových hráček, protože je znám. Pomohli jsme si ovšem servisem a blokařky se do hry moc nedostaly. Pořád opakuju, že pro nás je priorita extraliga. Jsem za vítězství nad Baku rád, ale hned druhý den jsme se připravovali poctivě zase na Olymp. Chceme skončit na třetím místě a dobře se nachystat na play off.

Jak moc tě pohltila bouřlivá atmosféra?

Dost. Snažil jsem se sice zůstat nad věcí, ale když do haly přijde tolik diváků a vytvoří takovou super atmosféru, tak volejbal táhne fanoušky, hráčky i mě. Nevěřím ve výhru, když by bylo v hale pět set diváků.

Jakou pokutu dostaneš za žlutou kartu ze čtvrtého setu?

(Úsměv) Mám to asi za tři sta. Vlčák dostal žlutou na Slavii, takže taky platil. Já už těch pokut mám docela dost a tuhle zaplatím rád.

Má Brno šanci po odvetě v Baku postoupit?

Do každého utkání jdeme s tím, že chceme vyhrát. Jenže duely v Baku jsou hrozně těžké. Do haly přijdou čtyři tisícovky diváků, všichni jsou jen v černém a vypadá to tam jak v krematoriu. Jako vážně. Lidi tam snad nechodí v žádném barevném oblečení. Na domácí tým tam trošku dolehne tlak, protože musí vyhrát. Řekli, že chtějí Vyzývací pohár vyhrát, aby si za rok zahrály vyšší Pohár CEV. Zlatý set je pravděpodobný, ale v něm se stává často cokoliv. I takové hráčky jako jsou zkušené volejbalistky Lokomotivu v koncovce brněnského tie breaku znejistily a chybovaly


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT