7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Třetí místo? Aspoň se nestresujeme, líčí Romana Staňková

Stankova
Dva týdny před startem play off naše děvčata vybojovala strategicky výhodnou třetí pozici v tabulce. Ve čtvrtfinále se tak postavíme šestému týmu a sérii načneme domácím dvojzápasem. Na dílčím úspěchu se výrazně podílela naše smečařka Romana Staňková, která konta soupeřů zatížila už 283 body. Hráčka s číslem třináct na dresu vévodí extraligové produktivitě. „V jakékoliv sestavě jsou naše výkony docela vyrovnané. Trenéři můžou klidně střídat,“ chválí jednadvacetiletá volejbalistka svoje spoluhráčky.

 

 

Ulevilo se ti minulý týden hodně, když jste si pojistily třetí místo?

Je teď výborný pocit vědět, že jsem třetí. Nestresujeme se. Neměli jsme dokonce poradu ani před zápasem s Prostějovem. Nebudeme ji mít ani před Olympem.

Klíčovou výhru v Olomouci i dobrý výkon s Prostějovem vybojovaly hráčky ze střídačky.

Však si zaslouží pochvalu. V Olomouci jsem vůbec nehrála, ale když jsme viděla holky, byla jsem z nich nadšená. Byla jsem si od začátku jistá, že vyhrajeme. V jakékoliv sestavě jsou naše výkony docela vyrovnané. Trenéři můžou klidně střídat.

Už se v tréninku připravujete na play off?

Nic speciálního zatím neplánujeme. Máme kondiční přípravu, která nás čeká asi až do úterý. Pak se teprve vrhneme v tréninku zase na šestkový volejbal. Chceme play off fyzicky zvládnout na výbornou.

Nejspíš ve čtvrtfinále narazíte na Přerov. Co na tohoto soupeře platí?

Přerovu se v poslední době moc nedaří, ale je to nevyzpytatelný soupeř. U nás v hale se jim hraje hodně špatně. Ve dvou domácích zápasech proto musíme na soupeřky vletět. Přerov je totiž hodně silný v domácí hale. Nejlepší scénář je vyhrát 3:0 na zápasy, mít druhý víkend v play off volný a soustředit se na semifinále. Nechci to ale zakřiknout. Počítaly jsme loni taky s Olomoucí s výhrou a nakonec série dopadla špatně. Čtvrtfinále bude hodně náročné.

Čtvrtfinálové domácí zápasy jsou na programu v sobotu a v neděli. Nedělá ti víkendový dvojzápas problémy?

Vůbec. Trénujeme denně, takže jedna neděle navíc není problém. Jen místo volného dne zase vlezeme na hřiště. Volno si užijeme až na konci sezony. Teď žijeme volejbalem.


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT