7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Musíme srazit Olympu sebevědomí obranou, plánuje Martina Michalíková

Naše smečařka Martina Michalíková na konci základní části chytila velkou formu. V prvních čtvrtfinálových duelech s Přerovem se trošku hledala, ale v přerovských zápasech opět střílela ostrými. Teď se osmnáctiletá hráčka a nejmladší článek naší základní sestavy těší na semifinálové zápasy s Olympem Praha.

 

Jaká bude série s Olympem, který jste letos ještě neporazily?

Nebojíme se, i když Olymp je letos skvělý. Má výhodu, protože čtvrtfinále prošel jistě. My jsme se trošku trápily Olymp si je strašně jistý tím, že má senzační útok. Když se nabudíme a výbornou obranou jim trošku srazíme sebevědomí, potom máme šanci soupeře potrápit. Taky nám může pomoci, že na Olympu leží tlak. Ony postoupit musí, my jenom můžeme. To nám psychicky uvolní ruce. Aspoň v to teda doufám.

Tobě se před semifinálovou sérii daří podle představ?

Na konci základní části jsem se sebou spokojená byla, ale v prvním a druhém utkání play off mi volejbal nesedl. Nedařilo se mi. Doufám, že v Přerově jsme se vrátila zpět do formy a svoji slabší chvilku jsem si už v letošním play off vybrala.

Často se ti daří útočit hodně tvrdou smečí. Ránu v ruce máš od přírody?

Ránu má v extralize většina smečařek. Necítím se nějak výjimečně. Jen už delší dobu vím, že jsem na smečařku malá, takže svoji výšku kompenzuji pořádným trefováním míče. Musím sázet na razanci, protože nikdy nebudu trefovat míče z velké výšky nad sítí. Jsi si poměrně jistá i útokem pipem.

Zaměřuješ se na něj v tréninku?

Trénujeme ho hodně. Jenže do hry by se mohl zapojovat i víc. I pro ženský volejbal je efektivní. Když trefím bod z pipu, mám z něj větší radost než z kůlu. A taky u toho člověk dobře vypadá.

Jaký máš smečařský dosah?

Už dlouho mi dosah nikdo neměřil, ale před pár lety jsme měla pod nohama pětašedesát centimetrů. To není úplně špatné. Myslím, že se to za poslední roky moc nezměnilo.


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT