7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Václavík: Jako trenér končím. Kvůli zdraví

Po posledním utkání žen ve Vyzývacím poháru klubové vedení oznámilo, že a trenér Stanislav Václavík u extraligového týmu ve funkci hlavního kouče skončí. Za odchodem zkušeného lodivoda jsou zdravotní problémy.

 


 

 

 

 

 

 

Jednasedmdesátiletý kouč v červenci tým přebral po Ondřeji Markovi. Václavík postavil perspektivní družstvo plné mladých nadějí, ale v extralize se nám příliš nedařilo. Patří nám s osmnácti body šestá příčka. A Václavíkův nástupce? Bývalý beachvolejbalový reprezentant, český volejbalista roku 1997, blokař Ostravy a nedávná opora národního týmu Přemysl Kubala.

Co přesně hraje roli ve vašem odchodu z funkce?

Mám problémy se zrakem, téměř nepoznávám obličeje. Jako trenér už nemůžu pracovat. Ve funkci vydržím do konce roku, ale ve druhé půlce měsíce už budu jen pomáhat novému trenérovi. Myslím, že skončím zhruba po 20. prosinci.

Kdy jste se rozhodl?

Po nedávné lékařské kontrole očí. Bohužel se zrakem mám velké potíže.

Jak hodnotíte půl roku v Brně?

Bylo to zajímavé období. S mladými hráčkami jsme pracovali dobře. Hráli jsme poslední dobou dlouhé série tří utkání v týdnu a prohrávali jsme moc často. To se podepsalo na tom, že jsme nestíhali pracovat na herním zlepšení. Nedostali jsme se do klidu. S výsledky proto spokojený nejsem.

Kde byl hlavní problém?

Měli jsme problémy se zraněními. Chybí nám navíc volejbalistky středního věku. Máme jen mladé a ještě mladší hráčky. Věkově tým vyrovnává jen Sany Onderková.

V posledním utkání jste prohrály 1:3 ve Vyzývacím poháru s Doprastavem Bratislava a v evropské soutěži tým končí. Jaké to bylo utkání?

Prohráli jsme zbytečně první set, kdy jsme vedli 11:6. O vedení Jsme se připravili vlastními nevynucenými chybami. To se opakovalo několikrát i později a tím jsme zápas ztratili. Jinak jsme v utkání hráli dobře a bojovně.

Dá se utkání porovnat s prvním duelem, kdy jste na Slovensku prohráli jednoznačně 0:3?

Určitě dá. Druhý zápas byl rozhodně lepší. V Bratislavě jsme hráli pro nás v netypické hale a měli jsme velké problémy s příjmem. To nás trápilo.

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT