7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Od základů měníme hru, říká Sandra Onderková

DR124008O novinkách ve hře, o změně v tréninku s novým trenérem Přemyslem Kubalou i o rýsujících se osmi zápasech ve druhé nadstavbové skupině. O tom všem přemýšlela nejzkušenější volejbalista extraligového áčka Sandra Onderková. „Nachystáme se na play off s novou hrou dobře,“ povídá pětadvacetiletá blokařka.

 

 

 

 

V čem se změnil brněnský volejbal?

Od základů měníme styl hry. Diváci si hlavně všimnou rychlosti nahrávek. To bude pro jejich oko nejvíc patrné. Musíme si na tento styl zvyknout, ale takhle se moderní volejbal hraje. Nachystáme se na play off s novou hrou dobře.

Co přinesl nový kouč do vašich tréninků?

Každý trenér má k tréninkům jiný přístup. Nikdy nejsou dva stejné přístupy. Trenér Kubala třeba hodně používá video, ale nejen pro rozbor soupeřů. Taky pro rozbor naší vlastní hry. Vidíme proto naše stereotypy a naše vlastní chyby, které chceme odstranit.

Play off je zatím daleko. Přemýšlíš už nad tím, že si nejspíš zahrajete druhou nadstavbovou skupinu?

To je těžké. Máme před sebou ještě dva zápasy v základní části. Víme ovšem, že postup do první skupiny už nemáme ve svých rukách. Ve vyšší skupině se říká, že je super hrát zápasy jenom s těžkými soupeři. Týmu to dá herně mnohem víc. Když se spadne do druhé skupiny, mluví se zase o nabírání sebevědomí, protože se především vyhrává. Do play off potom tým vkročí ve vítězné formě.

Co je pro Brno výhodnější?

Já to neumím posoudit. Nevím, co je pro nás lepší. Pokud spadneme do druhé skupiny, což je pravděpodobnější, zažiju tuhle situaci poprvé. Přesně neumím říct, jak nám situace bude vyhovovat.

Nedá se to ani odhadnout?

Ani ne. Třeba Přerov chtěl enormně loni postoupit do první skupiny a nakonec tvrdil, že mu druhá skupina výborně seděla. Vážně nevím, co je pro nás lepší. Uvidíme.


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT