7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Tým připravíme na play off, hlásí prezident Richard Wiesner

DR123904

Jak vypadá extraligová situace očima vedení klubu? Jaké jsou cíle prvního družstva po podařeném podzimu? Kdy se rozhodlo o angažování nového kouče? To byly otázky na prezidenta VK KP Brno Richarda Wiesnera, který po poslední prohře žen 2:3 ve Šternberku neskrýval zklamání z dosavadních výkonů žen, ale stále věří, že tým svoji sílu ukáže v play off.

 

 

 

 

Jak hodnotíš podzimní účinkování žen v extralize?

Výsledky, kterých jsme zatím dosáhli, nejsou podle předsezonních představ. Plány před sezonou a realita jsou vždy něco odlišného. Před začátkem roku hodně týmů v soutěži přivedlo do kádrů mladé hráčky a těžko se nám všem odhadoval vývoj extraligy. I my jsme věřili, že mladé hráčky dosáhnou velkého progresu, dokáží, že se zlepší a závěr sezony ukáže jejich výkonnostní nárůst. I přes současný stav stále věříme, že tým má potenciál a ukáže svoji kvalitu.

V čem konkrétně byl zatím problém?

To je otázka spíše na trenéry. Moje hodnocení hry by bylo nepřesné a nepatřičné.

Poslední prohrou ve Šternberku tým ovšem nejspíš ztratil naději na postup do první extraligové pětky pro nadstavbu.

Před utkáním se Šternberkem jsme věděli, že jen čtyři vítězství nám dávají naději na postup do první pětky. Nakonec máme ze Šternberku jeden bod místo tří. Naše pozice je obtížná. Není to ale nereálné. Při plném bodovém zisku ze zbytku utkání šance žije, ale při realitě výkonů ostatních soupeřů to je náročný úkol. Chceme tým připravit, co nejlépe na play off. Ve vyšší skupině se na tom pracuje lépe, protože se potkáváte s lepšími soupeři a každé utkání je plné výzev. Ve spodní skupině zase můžeme najít sebevědomí výhrami a na play off se připravit ve větším klidu.

Ztratil klub medailové cíle pro play off?

To ne. Týmy od druhého do osmého místa jsou na tom kvalitativně podobně. U nás ovšem bude asi těžké ukázat, že máme na první čtyřku soutěže, třeba i na medaili. I tak je to stále náš cíl.

U prvního týmu skončil kouč Stanislav Václavík a nahradí ho Přemysl Kubala. Jak dlouho jste změnu chystali?

Byla to náhlá věc. Situace ohledně trenérova zdraví pro nás nebyla neznámá. S tím rizikem jsme do spolupráce v létě šli. Bohužel se problémy v poslední době prohloubily a některé věci pro něj už bylo obtížné zvládat. Extraligový tým vyžaduje nasazení. Ve vyšším věku se energie hledá hůř. To ovšem není příčina stavu našeho družstva. To ani v nejmenším. Tým změnu potřebuje, potřebujeme impulz a to je nový trenér. Teď přejeme Standovi Václavíkovi hodně zdraví.

Kdy zaznělo jméno nového kouče, kterým bude Přemysl Kubala?

Domluva byla rychlá. V posledních dvou týdnech. Jsme rádi, že Přemek o práci okamžitě projevil zájem. Pozice hlavního trenéra je pro něj výzva, protože trenérské zkušenosti má zatím spíše z postu asistenta a staršího hráče. U nás má možnost naplno rozvinout svoje odhodlání. Nalezli jsme rychle společnou řeč a během posledního týdne jsme se domluvili.


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT