7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

V Bystřici byla slavnostně zahájena nová sezóna všech týmů KP

Bystřice2

Konec prázdnin je v Králově Poli už neodmyslitelně spjatý s týdenním soustředěním všech družstev mládeže v Bystřici nad Pernštejnem. Nejinak tomu bylo i letos, v pátek se navíc k mládeži připojil A-tým žen a všichni společně pak o den později slavnostně zahájili sezónu 2018/19. „Tato akce má v našem klubu už více jak třicetiletou tradici. Vždycky šlo o sepjetí všech generací, protože se tu potkávají nejmladší hráčky s těmi nejstaršími. Je tak navíc vidět, z jakých všech družstev a hráček se celý náš klub skládá," vysvětlil prezident KP Brno Richard Wiesner.

 

„Bystřice nad Pernštejnem nám pro tuto akci poskytuje výborné sportovní zázemí, dá se asi říct, že nejlepší v republice. Minimálně v příštím roce tedy budeme ve spolupráci pokračovat," dodal.

Královopolská mládež, od přípravek až po juniorky, tak strávila v Bystřici týden intenzivním tréninkem pod vedením všech svých koučů. Jedním z nich je i Martin Štětka, trenér družstva U17 a žákyň E: „Tohle soustředění je už tradičně zakončením celé srpnové přípravy. V U17 momentálně stále pracujeme na kondici, ale začali jsme už i s herními řetězci a trošku se sehráváme, protože nás příští víkend čeká testovací turnaj v Plzni, další víkend v Senici a pak už začíná extraliga. Co se týká prcků, žákyň E, ty se prakticky všechny vůbec poprvé od června dotkly míče, takže se zaměřujeme hlavně na prsty, prsty, prsty. Samozřejmě jsme holkám zpestřili program turnaji, aby tu měli také nějakou zábavu," popsal Martin Štětka.

Zbrusu novou trenérkou mládeže je v letošní sezóně Ivana Zburová, loňská kapitánka královopolských žen. Na starosti bude mít hned dva týmy - U15 a žákyně G. Jak těžký je přerod z extraligové hráčky v trenérku? „Teď už si to užívám, ale začátek byl určitě namáhavý, protože je úplně něco jiného hrát a trénovat. Hráč přijde na trénink, odtrénuje a má volno. Trenér musí řešit všechno okolo a připravovat se na trénink. Na svou novou roli si už ale zvykám a moc mě to baví," přiblížila Ivana.

Role hráčky si ale v Bystřici nad Pernštejnem Ivana užila také, protože v páteční večer proti sobě k ostře sledovanému utkání nastoupily dva týmy namixované z hlavních trenérů, kondičních trenérů, hráček i rodičů. Na palubovce se tak kromě Ivany objevil mimo jiné hlavní trenér žen Tomáš Samsely, trenér U19 Erik Nezhoda, Martin Štětka nebo manažerka A-týmu a rovněž bývalá kapitánka královpolských žen Míša Doležalová.

Odměnou za celotýdenní dřinu byl všem mládežnickým týmům nejenom tento souboj dospělých, ale i příjezd družstva žen. Ty s mladými volejbalovými nadějemi nejprve v pátek společně potrénovaly a v sobotu se pak ujaly rolí kapitánek v týmech namixovaných z úplně všech věkových kategori. Společně si během dopoledne zasoutěžily na 14 připravených stanovištích. „Byla to určitě zábava, je to vždycky zpestřením takových soustředění. Myslím si, že pro holčičky je super, být chvíli v jednom týmu s někým z Áčka žen. Já sama si na to moc dobře pamatuju, extraligové hráčky pro nás byly vzorem, a tak jsme byly vždycky moc rády za to, že si s nimi můžeme zahrát a být v kontaktu," řekla jedna z kapitánek Šárka Šloufová. „Tohle tradiční soutředění je také o uvědomění, že skončila příprava, začíná nám hrací část a rozjede se už naplno nová sezóna," dodala Šárka.

Těmto jejím slovům pak dostál závěrečný slavnostní ceremoniál. Prezident klubu Richard Wiesner a hlavní trenér juniorek Erik Nezhoda společně představili úplně všechny královopolské týmy - od přípravek, přes žákyně, kadetky, juniorky až po A-tým žen. „Pevně věřím, že se bude všem v nové sezóně co nejvíc dařit, a že navážeme na úspěchy minulých let," popřál všem zúčastněným Wiesner.

 

Barbora Mertová

Foto: Dušan Pelikán

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT