7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Vánočně naladěný volejbalový den hasičů sklidil úspěch

001 DR181378

Volejbalový klub KP Brno uspořádal ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Jihomoravského kraje v hale na Vodově 8. prosince volejbalový den hasičů. Celodenní akci nabitou pestrým progamem pro děti i dospělé završila extraligová bitva Králova Pole s Ostravou, kterou domácí volejbalistky vyhrály 3:1 na sety. „Náš klub stále přemýšlí nad tím, jakým způsobem rozšířit svoje aktivity dál, aby měly sportovní přesah. V této souvislosti nás napadlo vzdát hold těm, kteří se podílí na ochraně našich životů a majetku, proto jsme navázali spolupráci s Jihomoravským hasičským záchranným sborem a nabídli jejich zaměstnancům možnost strávit u nás den plný sportovních zážitků," vysvětlil důvod konání akce prezident KP Brno Richard Wiesner.


Volejbalový den hasičů odstartoval florbalovým turnajem zaměstnanců HZS, následovalo sportovní odpoledne pro děti s hasičskými dílničkami, kde si ti nejmenší mohli vyrobit dárky pro své blízké. V podvečer došlo na Vodově ještě k setkání vysloužilých hasičů. „Za podpory nejenom stálých fanoušků KP Brna, ale i členů Hasičského záchranného sboru, pak vše ozdobily naše volejbalistky extraligovou výhrou nad Ostravou," přiblížil program Wiesner.

„Vánoční setkání brněnských profesionálních hasičů a jejich rodin je již tradiční akcí, která propojuje generace spojené s touto profesí. Letošní akce, kterou jsme mohli díky nabídce z KP Brno uspořádat v prostoru Sportovní haly na Vodové se lidově řečeno "povedla"," zhodnotil volejbalový den hasičů ředitel HZS JMK ÚO Brno-město Petr Oháňka. „V netradičním prostoru se díky organizačnímu zajištění ze strany KP Brno děti všech věkových kategorií aktivně zapojily do sportovních soutěží. Propojení rukodělné tvorby vánočních dekorací a fyzické aktivity malé i velké opravdu bavilo. Především dospělí uvítali možnost podívat se i na extraligový zápas žen a prohlédnout si prostory nové sportovní haly. Pevně věříme, že se sportovní klání profesionálních volejbalistek dětem líbilo natolik, že se třeba tomuto sportu budou věnovat intenzivněji. Pro nás je návštěva v KP Brno o to inspirativnější, že i profesionální hasiči pořádají každý rok přebor HZS ČR ve volejbale," dodal Oháňka.

Královopolský volejbalový klub bude chtít pokračovat v akcích podobného druhu i v budoucnu. „Jsme přesvědčeni, že mají velký smysl, což nám potvrdilo velmi kladné hodnocení ze strany vedení HZS. Věříme, že ať už s tímto partnerem nebo dalšími, uspořádáme takové akce znovu," zdůraznil Richard Wiesner.

 

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT