7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KáPéčko věnuje Agátce a Klinice dětské onkologie více než 100 000 korun

001 DR191356

Charitativní akce s názvem KáPéčko pro Agátku pokračovala tento týden dražbou obrázků, které nakreslily děti z přípravek volejbalového klubu KP Brna na podporu své nemocné spoluhráčky Agátky. Celkový výtěžek dražby činí 42 500 korun a bude prostřednictvím Nadačního fondu dětské onkologie KRTEK věnován Klinice dětské onkologie při Fakultní nemocnici v Brně. „Výtěžek dražby v takové výši předčil naše očekávání. Děkujeme všem, kteří se do dražby zapojili, a pomohli nám podpořit nejenom Agátku, ale i ostatní nemocné děti. Vydraženou částku předáme po dohodě s rodinou Agátky Klinice dětské onkologie, kde se Agátka momentálně léčí,“ uvedl k tomu prezident KP Brna Richard Wiesner.

 

Volejbalový klub Královo Pole uspořádal akci KáPěčko pro Agátku na pomoc své desetileté hráčce přípravky, která na začátku školního roku bohužel onemocněla akutní formou leukémie. Malou Agátku nejprve přišlo v listopadu podpořit více než 700 lidí (včetně spousty malých dětí) na extraligový zápas KP Brna s Olympem Praha. Společně se na tomto utkání všem zúčastněným podařilo vybrat přes 58 000 korun a celý tento obnos byl věnován rodině nemocné Agátky. 

„Moc nás těší, jak velký zájem veřejnosti tato akce vzbudila. Celkovou sumu peněz jsme poskládali ze vstupného, dobrovolných finančních příspěvků a také z prodeje triček, které byly vyrobeny speciálně pro tuto příležitost," upřesnil Richard Wiesner.

Součástí listopadového extraligového zápasu byla také vernisáž obrázků, které nakreslily děti z přípravek i kamarádi a známí Agátky. Obrázků se sešlo více než 70 a návštěvníci z nich v průběhu utkání vybrali pět nejpovedenějších. A právě tyto obrázky společně s tím, který nakreslila sama nemocná Agátka, byly tento týden vydraženy na vánočním večírku KP Brna.

Do dražby se kromě členů a týmů klubu KP Brna, rodičů dětí a partnerů klubu, zapojil také Leoš Mareš. Kromě jednoho obrázku, který vydražil, si zakoupil také tričko s logem KáPéčko pro Agátku s podpisy všech hráček A-týmu. Celkově tak do dražby přispěl částkou 6 000 korun.

 

Barbora Mertová

Foto: Ondřej Driml
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT