7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP Brno tento týden plně obnovuje svou sportovní činnost

010 DR193455

 

  1. května startuje po-soutěžní příprava všech družstev KP Brna. Hráčky některých týmů se v dobrovolném režimu začaly připravovat už před čtrnácti dny, teď se ale tréninky rozběhnou tradičním způsobem, stejně jako v předchozích sezónách. „Převážná část přípravy bude probíhat na venkovních volejbalových kurtech v Lužánkách, které dokázal jejich správce Marek Novák s předstihem připravit tak, aby hned po uvolnění vládních restrikci mohlo KP Brno obnovit svou sportovní činnost,“ uvedl k tomu prezident klubu Richard Wiesner.

 

Družstva přípravek budou fungovat pod vedením svých trenérů a trenérek (v čele s vedoucím koučem Martinem Melkesem) v rytmu dvouhodinových tréninků vždy od pondělí do čtvrtka. Společně budou vyhlížet 31. květen, kdy by se mohla uskutečnit Velká cena Brna v minivolejbale.

Kategorii žákyň doplnila skupina takřka třiceti hráček, které věkově přešly ze složky přípravek. Tyto hráčky byly rozděleny do tréninkových skupin, jež budou základem družstev pro příští sezónu. Uvolnění situace dovolilo přicestovat ze Slovenska i hlavnímu trenérovi žákovské složky Štefanu Zburovi, který s týmem svých spolupracovníků a spolupracovnic zajišťuje přípravu celkem sedmi skupin v rozsahu 2–3 tréninků týdně. Žákyně D stále čekají na možnost účasti na republikovém finále, které jako jediná soutěž doposud nebylo zrušeno. Pro ostatní kategorie chystá Krajský svaz alespoň několik turnajů, které by měly zpestřit toto přípravné období.

Skupiny B kadetek a juniorek, připravující se pod vedením Petra Pavlici, budou fungovat tradičním způsobem tří tréninků týdně. Pro družstva U-17 a U-19 pak vedoucí trenér Volejbalové akademie Erik Nezhoda zvolil blokovou přípravu několika denních kempů. Uvedené skupiny doplnily jednak hráčky z žákovské složky KP Brna a dále dívky přicházející z jiných klubů (převážně budoucí studentky Sportovního gymnázia L. Daňka). Na děvčata už také čekají reprezentační povinnosti, stále ale není jisté, které akce RD 2002 a 2004 v tomto roce proběhnou.

Co se týká A-týmu, tak i když okolnosti stále nedovolují přítomnost hlavního trenéra Matúše Kalného, omlazené družstvo zahájilo svou přípravu pod vedením asistentky Ivany Zburové a kondičního trenéra Mariana Prezbruchého. V současném týmu již schází Sophie Carpentier a Olga Uhlenko, které se vrátily do svých domovů. V příští sezóně budou stejně jako ony chybět v družstvu KP Brna i některé další hráčky. O budoucím složení A-týmu budeme informovat v nejbližší době.


„Moc nás potěšila pozvánka do širšího reprezentačního kádru žen pro Květku Grabovskou, Denisu Pavlíkovou a Dádu Digrinovou. Doufáme, že se jim podaří zaujmout řeckého trenéra ženské reprezentace Giannise Athanasopoulose pro další spolupráci,“ dodal k A-týmu Richard Wiesner.

 

Barbora Mertová 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT