7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Na Volejbalových kurtech v Lužánkách se od května trénuje i soutěží

Krajský pohár2a

 

Tréninky všech družstev KP Brna jsou od května v plném proudu a s výjimkou A-týmu žen se všechny konají na Volejbalových kurtech v Lužánkách. Provoz kurtů, na kterých se hrají pravidelně také nejrůznější turnaje, má na starosti Marek Novák. „Díky pěknému počasí se nám letos podařilo zprovoznit kurty velmi brzy, a proto jsme na nich hned jak to bylo možné, umožnili sportování,“ vysvětluje Marek.

 

„Vše samozřejmě probíhalo v souladu s nařízeními vlády, a tak se nejprve hrálo pouze na čtyřech kurtech formou 2 na 2, později 5 na 5 na pěti kurtech. Dnes už fungujeme úplně normálně, pouze se zvýšenými nároky na hygienu při používání šaten a sprch,“ upřesňuje.

Pro hráčky U-17 a U-19, u nichž příprava probíhá formou vícedenních kempů, je navíc na kurtech zajištěno i stravování a případná možnost odpočinku mezi tréninky. „Stravování částečně (ve spolupráci s externím dodavatelem) zajišťujeme i pro družstvo žen a pro další případné zájemce z řad klubu,“ vysvětluje Novák. Na kurtech nadto poskytuje občerstvení i pro jakékoli jiné návštěvníky.

Tréninky, které probíhají ve všední dny, v Lužánkách o víkendech střídají turnaje. Na konci května zde přípravky odehrály Velkou cenu Brna v minivolejbalu a poslední dvě soboty tu patřily Krajskému poháru mládeže, na který dorazily desítky družstev z celého Jihomoravského kraje. „Minulou neděli se u nás dále konal turnaj letní AVL a kromě volejbalu se v posledních dvou týdnech závodilo ještě v kuličkách,“ dodává Marek, pro kterého je momentálně provoz Volejbalových kurtů prací na celý pracovní úvazek. „Naštěstí mám již několik let oporu v kolegyni Petře Rovné, bez které bych to rozhodně nedokázal zvládnout,“ zdůrazňuje.

V průběhu sezóny má navíc Marek Novák v KP Brnu na starosti celkový provoz klubu – což obnáší organizaci dopravy a sportovišť, správu majetku, zásobování a také produkcí domácích zápasů A-týmu a sportovních a společenských akcí KP Brna. „V oblasti zajištění provozu volejbalového klubu mi od loňska pomáhá kolegyně Aneta Grošovová a v tuto chvíli máme i posilu na pozici administrativní pracovnice, kterou zastává Barbora Demelová,“ dodává Marek.

Na množství práce si nestěžuje, právě naopak. „Takhle práce mě baví právě proto, že není jednotvárná. Letní sezóna Lužánek se vhodně doplňuje se soutěžním obdobím přes zimu,“ pochvaluje si. „Někdy je toho víc než dost, ale věřím, že s pomocí kolegů postupně dáme celému fungování klubu potřebný systém a řád, který by nám měl umožnit plně se věnovat sportu bez jakýchkoli rušivých vlivů,“ doufá Marek.

 

Barbora Mertová

Foto: Erik Nezhoda

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT