7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Volejbalové kurty Lužánky dostaly v participativním rozpočtu zelenou

211208 Dame na vas 1

 

Volejbalové kurty v Lužánkách, jeden z nejstarších a největších sportovních areálů na šestkový volejbal v České republice, uspěly v participativním rozpočtu města Brna a dočkají se opravy. Povrch kurtů je dlouhodobě nevyhovující a vyžaduje kompletní rekonstrukci. „Chceme, aby se na kurtech dalo hrát kvalitně a bezpečně a rádi bychom zabránili tomu, aby si na nich sportovci přivodili nějaké zranění. Lidé v nejbližším okolí jsou navíc díky špatnému povrchu kurtů vystavováni veliké prašnosti, proto jsme se ucházeli o podporu v projektu Dáme na vás,“ uvedl jejich správce Marek Novák.

 

 

Kurty, které jsou majetkem města, v současné době provozuje Volejbalový klub Královo Pole. Jsou určeny pro trénování mládeže z celého Brna s tím, že mládežnické oddíly registrované ve Volejbalovém svazu na nich trénují zdarma. Slouží však také veřejnosti, a proto se tady hraje nejenom volejbal, ale i jiné sporty, jak na amatérské, tak profesionální úrovni.

Velkou výhodou kurtů je jejich poloha v samotném srdci Brna. „Ať se z nich vydáte na kteroukoli stranu, jste do pěti minut na zastávce městské hromadné dopravy, a tím pádem sem není nutné jezdit autem. Navíc pro děti, kterých sem společně s volejbalisty chodí hodně, je ideálním místem k dalšímu vyžití přilehlý park,“ popisuje Novák.

Z participativního rozpočtu města Brna dostanou Volejbalové kurty Lužánky na rekonstrukci dotaci 3 000 000 korun. Plánovaných oprav je na kurtech spousta, kromě odvodnění je potřeba zrekonstruovat kropení, vybudovat se musí nové stolce pro rozhodčí, doplnit "zvodnělá" vrstva a položit patentní antuková deska.

„Byli bychom moc rádi, kdyby nedošlo k narušení letní volejbalové sezóny, proto by bylo ideální uskutečnit rekonstrukci v období 9/2022 až 4/2023,“ uvedl Novák. „Na přípravě rekonstrukce jsme připraveni s městem aktivně spolupracovat a o jejím průběhu i všech plánovaných krocích budeme vždy včas informovat i veřejnost. Věřím, že kurtům konečně vrátíme důstojnou tvář,“ dodal.

 

 

Barbora Mertová 

Foto: Magistrát města Brna

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT