7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Volejbalové kurty v Lužánkách zahájily adventní provoz

Advent

 

Volejbalové kurty v Lužánkách, jeden z nejstarších a největších sportovních areálů na šestkový volejbal v České republice, za sebou mají náročnou sezónu. I přes nepříznivý stav krutů se na nich letos uskutečnila řada sportovních turnajů, konaly se zde příměstské tábory a zázemí samozřejmě poskytly i pro tréninky volejbalového klubu KP Brno. „Každým rokem nám přibývají zákazníci a další rezervace kurtů, čehož si moc vážíme. Odpočívat ale zatím nebudeme, protože jsme minulý týden spustili náš adventní provoz,“ přibližuje správce kurtů Marek Novák.


 

Volejbalové kurty se pro sportovce otevřely v květnu, a kromě volejbalu a nohejbalu hostily také tréninkovou činnost všech mládežnických družstev KP Brna. Díky smlouvě s Magistrátem města Brna zde navíc mohly zdarma trénovat i některé další sportovní mládežnické oddíly. „Květen a červen, kdy naše sezóna vyvrcholila, se jako každý rok nesly ve znamení víkendových nohejbalových a volejbalových turnajů. Zapojili jsme se ale také do společenských akcí pořádaných v rámci Lužánek a už od března jsme navíc návštěvníkům kurtů i veřejnosti nabízeli občerstvení v našem Volejbufu,“ popisuje Novák.

Na začátku prázdnin kurty poskytly zázemí pro Krajský volejbalový kemp a v průběhu prázdnin i pro dva turnusy příměstských táborů KP Brna. V srpnu, kdy se naplno rozběhla nová sezóna v Králově Poli, využívali kurty pro svoje družstva opět i trenéři mládeže Králova Pole. Na podzim sportovní provoz na kurtech sice utichl, pro Marka Nováka a jeho spolupracovníky ale odpočinek nenastal.

„V říjnu jsme sbírali síly, abychom se v listopadu mohli pořádně opřít do příprav našeho adventního provozu, který začal tradičně o prvním adventním víkendu. Pro všechny návštěvníky máme v nabídce připravené různé alkoholické i nealkoholické horké nápoje, kávu a drobné občerstvení. Od 9. prosince navíc budeme prodávat i české vánoční stromky a od 19. prosince si u nás mohou zákazníci koupit také kapra. Máme zkrátka vše, co k pravým Vánocům neodmyslitelně patří,“ zve všechny zájemce Marek Novák.

Rekonstrukce Volejbalových kurtů z projektu Dáme na vás

Volejbalové kurty v Lužánkách byly sice letos opět naplno vytíženy, jejich povrch je ale dlouhodobě nevyhovující a vyžaduje kompletní rekonstrukci. Loni kurty uspěly v participativním rozpočtu města Brna, a měly by tak získat na obnovu dotaci ve výši 3 miliony korun. „Vzhledem k nárůstu prakticky všech cen je v současné době částka 3 miliony korun, kterou jsme získali v rámci projektu Dáme na vás, pro komplexní rekonstrukci kurtů bohužel nedostatečná. Jednáme proto s Magistrátem města Brna o možném navýšení rozpočtu na zhruba 5,5 milionu, což už by rekonstrukci v požadované kvalitě zajistilo,“ vysvětluje Novák.

KP Brno ve spolupráci s projektantem v současné době připravuje rozdělení celého projektu na dílčí etapy, které by byly následně (v návaznosti na možnosti financování) postupně realizovány. Předpokládané zahájení rekonstrukce se oproti původním plánům pravděpodobně bude muset posunout na období 9/2024–04/2025.

 

Adventní provoz Volejbalových kurtů v Lužánkách

Od 26. 11.: po–pá 14:00–18:00 hodin, víkendy 12:00–18:00 hodin

Od 19. 12.: prodej kaprů 10:00–18:00 hodin

 

Barbora Mertová

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT