7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 11.-14. týdne

Logo_Ozveny_tydneV minulých hektických týdnech nebylo mnoho času na pravidelné vydávání ozvěn, tak tuto záležitost napravíme alespoň souhrnem všeho co se událo za poslední 3 týdny. A bylo toho věru hodně ! 

 

 

U-19: II. finálový turnaj Extraligy juniorek

22.3. 10:00 SG L. Daňka Brno - VK Madeta Č. Budějovice 3:2
  16:00   - PVK Olymp Praha 1:3
23.3.  10:00   - Sokol Frýdek-Místek 3:1
Komentář:

 

  Odkaz na tabulku soutěže

 

 

U-17: II. finálový turnaj Extraligy kadetek

 

29.3. 12:00 SG L. Daňka Brno - PVK Olymp Praha 3:0
  16:00   - SK Španielka Řepy 3:2
30.3.  12:00   - VK Prostějov 3:1
Komentář: viz. samostatný článek
  Odkaz na tabulku soutěže
  Fotogalerie: 1  2  3  4

 

 

JKY: 31. a 32. kolo Jihomoravského přeboru žen I. tř.

15.3.  10:00 VK Moravská Slavia Brno - VK Královo Pole 0:3
  13:00 VK Moravská Slavia Brno - VK Královo Pole 3:2
Komentář:

Pohled trenéra: Do víkendového dvojzápasu jsme nastoupili posíleni o juniorky M. Kurkovou, A Kurkovou, E. Beránkovou, L. Chvátalovou, T. Matouškovou a E. Hrabovou z U19. V první zápase jsme splnili očekávání, přesvědčili svojí kvalitou. V druhém zápase se zdánlivě snadné vedení v prvním setu 18:10 změnilo v drama, v němž jsme sice první set získali , ale rovněž to znamenalo nastartování družstva Moravské Slávie, která svoji obětavou hrou v poli získala další 2 sety. Díky sérii na servisu A. Kurkové se podařilo otočit nepříznivý vývoj ve 4. setu v pátém setu jsme bohužel nevyužili vedení 12-10 a prohráli. Chtěli jsme brát 6 bodů, brali jsme pouze 4, ale vzhledem v výsledku II. ligy nad námi se nám pro příští sezónu podařilo udržet v kraji žen.

Martin Hroch

  Odkaz na tabulku soutěže

 

JKY: 33. a 34. kolo Jihomoravského přeboru žen I. tř.

18.3.  20:00 ŠSK při Gymnáziu Šlapanice - VK Královo Pole 3:2
25.3. 20:00 ŠSK při Gymnáziu Šlapanice - VK Královo Pole 3:1
Komentář:

Pohled trenéra: Úterní předehrávka se Šlapanicema pro nás nezačala vůbec špatně. Za podpory A. Kurkové  a T. Matouškové hráčky nastoupily s chutí se porvat o další body do tabulky JMK-Z. Po vítězném prvním setu jsme trochu polevili v koncentraci a soupeřky se díky bodové sérii v jednom postavení dostaly do vedení, které se nám během setu nepodařilo dotáhnout. Naše reakce v třetím setu byla odpovídající, podařilo se soupeřky zatlačit servisem a díky dobré obraně v poli a na bloku jsme šli do vedení 2-1.  Z naší strany to však bohužel byl poslední set v zápase se kterým můžu být spokojen. V 4. a 5. setu už nám postupně odcházela jedna herní činnost za druhou,. Bylo to možná i tak trochu únavou, jelikož 5. set se dohrával okolo 22h, ale to měly oba dva týmy stejné, takže se na to nemůžeme vymlouvat. Věřím, že holky budou mít chuť soupeřkám porážku toto úterý oplatit...

Martin Hroch

  Odkaz na tabulku soutěže

 

 

JKY: 35. a 36. kolo Jihomoravského přeboru žen I. tř.

 

15.3.  10:00 VK Královo Pole - VSK Univerzita Brno 1:3
  13:00 VK Královo Pole - VSK Univerzita Brno 1:3
Komentář:

V sobotu jsme odehrály poslední zápas sezony v kraji žen a to proti Univerzitě Brno. Do zápasu jsme nastoupily s nadšením a chutí hrát. Soupeř byl ale o poznání lepší. Přesně věděl, kde má stát, což se projevilo v útoku, ve kterém nám dělalo problémy složit. Hráčky Univerzity využívaly opožděný nebo nekompaktní blok a velmi často hrály právě do něj. Po naší veliké snaze jsme urvaly jeden set. Bohužel jsme ale první zápas prohrály 3:1 na sety.

Začátek druhého zápasu se pro nás vyvíjel pozitivně. Na soupeře jsme už od začátku tlačily jak podáním, tak i útokem, v příjmu jsme udělaly minimum chyb a tak jsme tento set vyhrály. Druhého a i dalších setů už se ale chopila Univerzita. Mnoho míčů nám skládaly středem a do ostré diagonály. Tento zápas vyhrály se stejným skórem, jako i předchozí zápas. Ze zápasů máme ale velmi dobrý pocit. Nejen, že se nám dařilo, nechyběla ani bojovnost a dobrá nálada, se kterou nám bohužel pořádně cloumal rozhodčí. Sezónu jsme tedy zakončily důstojně s úsměvy ve tvářích.

Anna “Anička” Vondráčková

 

Pohled trenéra: K tomuto víkendu a k Aniččině komentáři připojím pouze to, že cílem posledního dvojutkání bylo, aby se všechny hráčky ze soupisky dostaly na hřiště, což se také stalo. Hráčky, kromě jednoho setu bojovaly a předvedly  vylepšenou tvář tohoto tréninkového týdne.

 

K celkovému hodnocení (faktům) sezóny dodávám toto.

Celkově družstvo juniorek zvítězilo v 36 utkáních a v 34 odešlo poraženo (I.liga JKY 27:7; kraj žen 9:27) s poměrem setů 138 ke 114. Jedno celé dvojkolo za nás z důvodu kolize zápasů odehrálo družstvo kadetek, které se mimo jiné o tomto víkendu stalo mistryněmi republiky (gratulace). V kraji žen byl cíl udržet se splněn. Naproti tomu v  I. lize juniorek se nám nepodařilo dostat do závěrečné kvalifikace, což byl minimální cíl pro tuto sezónu. U klubové větve je také důležitý aspekt sociální a týmový, který po počátečních “porodních “bolestech hodnotím ke konci I. ligy juniorek, hodnotím velice vysoko. Důležitá je také soudržnost týmu a mateřského klubu, kde jsme udělali kus práce, další nás ještě čeká...

  Přestože ještě budeme trénovat, tak bych chtěl na závěr  poděkovat Vám rodičům, kteří jste své “odrostlé” ratolesti podporovali a na mě se obraceli pouze v případech, kdy jste to považovali za nutné (což nebývá  vždy zvykem).

 

Zvláštní poděkování patří rodičům, kteří podpořili tým nejen energií, ale i finanční podporou různou formou (p. Urbánek, manželé Hernychovi, p. Janoušková,  pokud jsem zapomněl zmínit ty, kteří se podíleli před mým příchodem, prosím za prominutí).

 

Za realizační tým (J. Redek, M. Hroch),

Vás zdraví trenér klubové větve juniorek,

Martin Hroch

  Odkaz na tabulku soutěže

 

 

KKY: 35. a 36. kola Jihomoravského přeboru juniorek

29.3.  10:00 Volejbal Vyškov - VK Královo Pole 1:3
  13:00 Volejbal Vyškov - VK Královo Pole 0:3
Komentář:  
  Odkaz na tabulku soutěže

 

 

ŽKY-A: 17. a 18. kola Jihomoravského přeboru kadetek sk. I

30.3.  10:00 VK Královo Pole - Volejbal Vyškov 1:3
  13:00 VK Královo Pole - Volejbal Vyškov 1:3
Komentář:

Toto utkání jsme nehrály v naší nejsilnější sestavě, ale i tak si myslím, že nějaké výměny byly docela dobré. Kazily jsme hodně příjem a moc jsme se nedokázaly domluvit v poli. Když už jsme přihrály, tak jsme zkazily útok nebo jsme nevykrývaly. Podání nám docela šlo, ani nějak moc jsme ho nekazily. Soupeř nehrál pěkný volejbal, ale byl obětavý a hlavně „uhrával“ míče přes síť. Když už se nám začalo dařit, stačil jeden bod pro soupeře a celý set se otočil proti nám. Zápas jsme prohrály 3:1. 

Druhé utkání, stejně jako první zápas, jsme nebyly v nejsilnější sestavě. Ze začátku se nám docela dařilo, ale po zkaženém míči přišel servis, který jsme nedokázaly přihrát tak, aby se z toho dalo zasmečovat. Zase jsme kazily příjem, někdy i podání a smeč. Myslím, že v poli nám to šlo lépe jak v minulém utkání, ale i tak jsme soupeře nedokázaly porazit a prohrály jsme znovu 3:1.

Kristýna Polická

  Odkaz na tabulku soutěže

 

 

ZKY-A: Finále Jihomoravského krajského přeboru

29.3. 9:00 VK Královo Pole A - ZŠ Novolíšeňská A 2:0
      - Sokol Jehnice 2:0
      - VK Pegas Znojmo A 2:0
Komentář:

V sobotu jsme hrály finále krajského přeboru žákyň. Odehrály jsme celkem tři zápasy, z mého pohledu dost dobře :). První zápas jsme hrály už v 9 hodin. Nastoupily jsme proti Novolíšeňské. Porazily jsme je rychle a vyhrály 2:0. Druhé utkání na nás čekaly Jehnice. Ty jsme celkem lehce porazily také 2:0.

 

A už tu byl finálový zápas proti Znojmu. Nervozita stoupala, ale věřily jsme si. Daly jsme do toho všechno. Jak na hřišti, tak i na lavičce. Měly jsme dobrý příjem a výbornou obranu v poli, hodně míčů jsme zablokovaly, dobře jsme smečovaly a hlavně nekazily podání. Hrály jsme obětavě a praly se o každý balón. Velmi nám pomáhalo povzbuzování střídačky :). Bylo to skvělé utkání. Moc se mi to líbilo a holkám hrozně děkuju !

Vyhrály jsme krajský přebor žákyň !!! 

Kateřina Muchová

 

Prebornice JM-ZKY 2014

Družstvo ŽKY-A - Přeborník Jihomoravského kraje v kategorii žákyň 2014.

 

Titul EX-KKY 2014

Družstvo U-17 - Mistr České republiky v kategorii kadetek 2014.


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT