7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

KP v médiích

Volejbal slaví 100 let. Přiblížili jsme v Dobrém ránu České televize

Dobré ráno ČT

 

Letošní rok se nese ve znamení oslav 100 let od vzniku volejbalu na našem území. U této příležitosti jsme byli minulý týden pozváni do Dobrého rána České televize, abychom divákům přiblížili, jakými změnami volejbal ve své historii prošel a jaké jsou moderní trendy v tomto sportu. V televizním přenosu vystoupili prezident KP Brna Richard Wiesner, hlavní trenér A-týmu Matúš Kalný, jeho asistent Erik Nezhoda a také kondiční trenér Marian Prezbruchý a hlavní statistik Martin Štětka. Kromě toho, že se diváci od všech těchto osob dozvěděli spoustu zajímavých informací, měli možnost vidět trénink našeho A-týmu v hale Vodova.

Číst dál...

KP Brno bylo na Olymp krátké, napravit to může už zítra

kp olymp f 23012021 3 1

 

Volejbalistky Králova Pole v sobotu doma nastoupily proti Olympu Praha, se kterým před čtrnácti dny svedly na jeho palubovce dlouhou pětisetovou bitvu. Tým Stanislava Mitáče však tentokrát žádné zaváhání nepřipustil a v prvních dvou setech měl hru v hale na Vodově jednoznačně pod svou kontrolou. KP Brno sice v úvodu třetí sady začalo svým soupeřkám více šlapat na paty, Olymp ale udržel koncentraci a zvítězil bez ztráty setu. Oba týmy se znovu střetnou už zítra, kdy je čeká boj o postup do Final Four Českého poháru. „Dnes byl Olymp prostě lepší než my. Lépe začal a úplně nás přejel. My jsme na to bohužel nezvládly zareagovat. Doufám, že zítra to bude lepší a soupeřkám to vrátíme,“ řekla po zápase kapitánka Hana Judlová.

Číst dál...

Brněnské derby 3:1 pro Šelmy

šelmy kp 19012021 3

 

V netradiční den i čas se v úterý po polední odehrálo v hale na Kounicově první brněnské derby letošní sezóny. Královo Pole sice slibně rozehrálo úvodní sadu, v koncovce ale domácí hráčky smazaly čtyřbodové vedení KP Brna a vybojovaly pro sebe nejenom tento první set, ale i následující dějství. Královo Pole ještě dokázalo zareagovat a snížilo vedení Šelem na 2:1 na sety, z jeho strany to ale bohužel byla konečná. Tři body tak zůstaly na Kounicově. „Bohužel dnes byla pro vývoj celého utkání rozhodující naše nevydařená kocovka první sady. Tak, jako jsme později dokázali do vítězného konce dotáhnout třetí set, jsme měli zvítězit i v tom úvodním. Zápas by byl úplně jiný," litoval průběhu duelu hlavní kouč KP Brna Matúš Kalný.

Číst dál...

Královo Pole nedalo v dohrávaném 7. kole Frýdku-Místku šanci

VKKP FM malé 05122020 7

 

To, co se svěřenkyním Matúše Kalného nepodařilo minulý týden na Olympu, kde slibné vedení 2:0 na sety nedokázaly proměnit ve vítězství, napravily královopolské volejbalistky v pátek ve Frýdku-Místku. I tam KP Brno (v dohrávaném 7. extraligovém kole) rychle vzalo soupeřkám dva sety, a i když domácí hráčky nepolevily a ve třetí sadě zpočátku držely s Brnem krok, Královo Pole od stavu 11:11 nepřipustilo žádné drama a ovládlo i set s pořadovým číslem tři. Do tabulky si tak KP Brno zaslouženě připisuje plný počet bodů.

Číst dál...

Věřím, že z Frýdku zítra přivezeme tři body

ŠmardováLucie

 

Osmnáctiletá Lucie Šmardová je součástí KáPéčka od roku 2015 a přes žákyně, kadetky a juniorky se v minulé sezóně propracovala až k A-týmu, s nímž trénovala na pozici druhého libera. Loni v srpnu se pak na soupisku žen zařadila už plnohodnotně, a v současné době tak sbírá víc a víc nových zkušeností. „Máme letos skvělý kolektiv, jak po herní stránce, tak lidsky,“ pochvaluje si Lucka, která kromě hraní volejbalu ještě studuje třetí ročník Sportovního gymnázia Ludvíka Daňka.  

Číst dál...


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT